Geen Black maar Green Friday bij YOKUU! ?

Zoals jullie ongetwijfeld al wel gehoord hebben, is het dit weekend “Black Friday”
 Een concept waar wij bij YOKUU helemaal niet achterstaan.

Waarom niet?

  • Tot 80% van de aankopen tijdens het Black Friday-weekend wordt weggegooid na één of zelfs geen gebruik
  • Vaak wordt er elektronica gekocht of kledij die moeilijk te recyclen zijn, gemaakt worden met behulp van schadelijke stoffen en een korte levensduur hebben.
  • We bereikten dit jaar op 29 juli al ‘Earth Overshoot Day’. Alle grondstoffen die de aarde kan produceren in een jaar, waren dus toen al opgebruikt. Black Friday weegt zwaar op het milieu en klimaat omdat het alleen maar de overconsumptie stimuleert.
  • En ga zo maar verder.

Bij ons dus geen gratis levering, 15% korting of gratis pareltjes.

Maar: niet getreurd. Naast Black Friday is er de laatste jaren ook een groener alternatief ontstaan: Green Friday, waar merken iets proberen doen om terug te geven aan Moeder Natuur. Dit is dan wel weer iets waar wij bij YOKUU wel achter staan!

Moeder Natuur!

Dit jaar doen we dus mee aan Green Friday en willen we graag teruggeven aan de natuur. We kiezen ervoor om de biodiversiteit te steunen en de natuur door bomen te planten in samenwerking met Natuurpunt! Dat doen we door een deel van onze verkoop aan het initiatief ‘Bos voor iedereen’ van Natuurpunt te geven!

Waarom Natuurpunt? Zoals jullie ongetwijfeld wel weten, komen de bacteriën die we in al onze producten verwerken uit het bos. De bomen, de diertjes, de paddenstoelen, de natuur, dat is hun thuis. Zonder het bos, zouden er geen YOKUU-producten bestaan, zo eenvoudig is het! Daarom willen we graag de natuur steunen. Zij geeft ons sterke schoonmaaksoldaatjes, wij geven haar nieuwe bomen, meer bos!

‘Bos voor iedereen’ is een initiatief van Natuurpunt met als opzet voor Ă©lke Vlaming een vierkante meter bos aan te planten in 5 jaar tijd. Dat is nu eens een idee dat we willen steunen! Ze garanderen slimme aanplanting van bomen, goed beheer en eeuwige bescherming. Helemaal hoe het moet!

Concreet, gaat onze actie als volgt:

We geven 25% van alle bestellingen die tussen 26/11 en 29/11 worden geplaatst, aan het initiatief ‘Bos voor iedereen’. Het gaat dus om 25% van het totale winkelmandje dat we op het einde van het Green Friday-weekend aan Natuurpunt geven. Eigenlijk wil dat dus zeggen dat jij het bos steunt wanneer je dit weekend shopt!

Op deze manier geven we terug aan de natuur en maken we de cirkel rond. We krijgen onze bacteriĂ«n van de natuur, dus we steunen het bos. Van bos tot thuis, wordt dit weekend ook van thuis tot bos. Geven en nemen, the circle of life! ♻        

1 of 3