De wetenschap achter YOKUU

Reeds miljarden jaren doet de natuur het ons voor: goede bacteriën houden de boel proper! Bacteriën vormen de basis van natuurlijke zuivering, in rivieren of in het bos, waar de bodem ervan krioelt. 

De Microben Mens?​

We vergeten dat de mens dag in dag uit 1,5 kg microben meedraagt die een gezond leven mogelijk maken. Wat het oog wil en ziet (een steriel huis) is niet wat ons lichaam nodig heeft (een gezonde omgeving). Het tijdperk van microben is aangebroken, want zij zijn de bouwstenen van elk leven op aarde, zij sturen ons immuunsysteem en beïnvloeden zelfs onze gedachten, emoties en gedragingen.

Evenwicht terug thuis

We dragen bacteriën dus ons hele leven met ons mee. Zonder hun bescherming zouden we moeilijk kunnen overleven. En toch besloot de mens het natuurlijke evenwicht te beginnen verstoren. Schoonmaken ontpopte zich als een ware oorlog tegen bacteriën, en in onze ijver om alles nog meer te laten blinken, moesten bacteriën eraan geloven. Dat daarbij gevaarlijke residuen achterblijven die onze binnen omgeving onzichtbaar verontreinigen, werd er echter niet bij verteld. 

Microben uit de Ardense bossen

In de natuur werken klein en groot samen om fascinerende dingen te creëren. YOKUU gebruikt deze schoonmaakkampioenen uit de Ardense bossen, om dat ook binnenskamers te doen. 

Vanuit de bodem van het bos isoleerden we na een intensief selectieproces 5 schoonmaakkampioenen. Deze werden in samenwerking met Belgische universiteiten uitvoerig getest op effectiviteit en veiligheid.  Op deze manier haal je met onze bruisende schoonmaakparels moeder natuur terug in huis.

Yokuu Patroon Geel
Yokuu - Duurzaam schoonmaken

Let nature clean your home!

Door overmatige hygiëne is het aantal allergieën en immuunziekten fors gestegen, alsof de mens allergisch is geworden aan de natuur. Met YOKUU gaan we voor een nieuw soort hygiëne, om de balans tussen natuur en mens te herstellen.

Let nature clean you home! 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Heb jij de YOKUU-microbe te pakken en wil je graag op de hoogte blijven van wat de toekomst te brengen heeft? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Yokuu Schoonmaken met goede bacteriën