Goede bacteriën houden de boel schoon!

YOKUU herstelt het natuurlijke evenwicht bij jou binnen.

Reeds miljarden jaren doet de natuur het ons voor: goede bacteriën houden de boel schoon! Bacteriën vormen de basis van natuurlijke zuivering, in rivieren of in het bos, waar de bodem ervan krioelt.
We dragen bacteriën ook ons hele leven met ons mee, in en op ons lichaam, zonder hun bescherming zouden we maar moeilijk kunnen overleven. En toch besloot de mens het natuurlijke evenwicht te verstoren. Schoonmaken ontpopte zich als een ware oorlog tegen bacteriën, en in onze ijver om alles nog meer te laten blinken, moesten ook de goede bacteriën eraan geloven. Dat daarbij gevaarlijke residuen achterblijven die onze binnenomgeving onzichtbaar verontreinigen, werd er niet bij verteld. Met YOKUU herstellen we het verbroken evenwicht en laten we de goede bacteriën opnieuw hun werk doen, zoals ze dat al altijd hebben gedaan in de natuur.

Yokuu 19.jpg

De goede YOKUU bacteriën van het bos gaan het onzichtbare vuil te lijf.

In de natuur werken klein en groot samen om fascinerende dingen te creëren. Je dagelijkse appel was er nooit geweest zonder de bestuiving van de appelboom door de bij. In het bos zijn het de allerkleinsten, bacteriën, die de herfstbladeren wegwerken en geurtjes aanpakken.

YOKUU gebruikt deze schoonmaakkampioenen uit het bos om dat ook binnenskamers te doen. We nemen zelf nog wel het zichtbare vuil voor onze rekening door te vernevelen en te vegen.  En de microscopisch kleine poetshulpjes van YOKUU gaan nadien het onzichtbare vuil en de geurtjes te lijf. Door om te schakelen naar deze eenvoudige manier van schoonmaken, maken we van ons huis een gezonde thuis met minder onaangename geurtjes en minder stof.   

De YOKUU bacteriën zijn gezond en veilig.

Het YOKUU verhaal begint bij de bedenker van het concept, Joris Jansen (aka The Human Microbe), die de Belgische bossen intrekt op zoek naar goede bacteriën die meester zijn in natuurlijke schoonmaak. In elk stukje bosgrond zitten miljarden goedaardige bacteriën verscholen, maar de echte schoonmaakkampioenen zijn wel zeldzaam. Op de juiste plek een proefbuis vullen met bosgrond volstond om miljarden minuscule vrienden mee naar het labo te nemen. Daarna volgde een tijdrovend en intensief selectieproces met allerlei testen naar zuiverende werking en natuurlijke veiligheid. En dat resulteerde in 5 super kampioenen die nu exponentieel worden gekweekt door middel van fermentatie. Die kweek levert een leger goede bacteriën op die samen met een paar bruiselementen worden samengeperst in de YOKUU schoonmaakparel. Vijftien miljard schoonmaakkampioenen zitten er in elke parel, een brok gezonde zuiverende kracht uit het woud bij je thuis!